22 Mart 2010 Pazartesi

KÖPRÜDEKİLER / ASLI ÖZGE

En sonunda yazmam gerekeni en başta yazıyorum. Köprüdekiler olağanüstü bir mücevher. Bu filmi görmezseniz bir daha sinemaya gitmeyin. Çünkü siz sinemayı hak etmiyorsunuz demektir.

Aslı Özge müthiş bir yetenek. Ne yaptığını anlatmaya çalışacağım. Umarım beceririm. Gördüğünüz film acaip sahici, sanki bir belgesel gibi. Herşey doğal, sanki olaylar gerçekten oluyormuşta, kamera da orada tesadüfen bulunuyor ve çekiyor gibi. Ama zekice bir senaryo var...bunu hissediyorsunuz..detaylar size çok şey anlatıyor..

Boğaziçi Köprüsünde üç insanın yaşamını izliyoruz. Milliyetçi polis Murat, iş bulamadığı için çiçek satan Fikret, dolmuş şöförü Umut. Bu üç ayrı hikayeden çıkarak yaşamlarında sıkışmış insanların hayatlarına dalıyoruz. Ve de Türkiye'nin insanlarının hayatlarına.

İyi ki film yönetmeni değilim. Kıskançlıktan çatlar, rahatım huzurum kaçardı Aslı Özge'nin bu filminden sonra. Kurmacadan gerçekliğe bu kadar mı başarılı olunur? . Özge bize sinemanın sonsuz olanaklara sahip bir sanat olduğunu gösteriyor. Baştan çıkarıcı bir film Köprüdekiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder