19 Aralık 2010 Pazar

YOLCULUĞUN GÖLGESİNDE CİNAYETLER / BATUHAN İŞCAN

'Ölüm akla sonsuz bir suskunluğu getirse de ölüler çok şey anlatabilir. Ölüler ayni zamanda katillerinin de tanıklarıdır. Bizi katillerine yine kendileri götürürler' diyor Batuhan İşcan yeni romanında.

Bu sene şansımız Yavuz Sultan Selim döneminden açıldı. Şah&Sultan'da olduğu gibi yine o döneme gidiyoruz ve de Selim'in doğu seferini tamamladığı günlerdeyiz. Elimizde bir cinayet romanı var. Eski bir denizcinin mumyalanmış cesedini denize götürmekle görevlendirilmiş altı kişinin hikayesi. Ancak yolculuk esnasında teker teker cinayetler işlenecek, kafilenin kişi sayısı sürekli düşecek, kılavuz Sedefkar ise bir taraftan kafileyi denize ulaştırmaya bir taraftan da cinayetleri anlamaya çalışacaktır. 'Yolculuğun Gölgesinde Cinayetler' Sedefkar'ın anlattıklarından oluşuyor.

Batuhan İşcan'ın bu okuduğum ilk kitabı. Kendisi 1972 Ankara doğumlu, ODTÜ'de mühendislik eğitimi almış, çeşitli dergilerde amatör olarak karikatüristlik ve yazarlık yapmış.Halen Ankara'da mühendis olarak çalışıyor. Bu kitap ikinci kitabı. İlk romanı 'Fasulye' 2003'te yayımlanmış.

İkinci kitap olan 'Yolculuğun Gölgesinde Cinayetler' bir solukta okunan çok keyifli bir kitap. Çok iyi bir edebiyat örneği. Bu senenin iz bırakan kitaplarından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder