18 Mayıs 2010 Salı

X Restoran / İKSV


İstanbul Kültür ve Sanat Vakfının yeni binasının üst katında yer alan X Restoran'a biraz geçte olsa bu pazar gittim. Dillerden düşmeyen manzarayı seyredebilelim diye öğleden sonra gitmeyi tercih ettik. Lokantanın konumu cidden muhteşem ve sizi çok değişik bir Haliç manzarası karşılıyor ( bu hafta bir üst kattaki terası açıyorlar, oradan görünüm daha da dehşet olabilir). Lokantanın dekorasyonu ile ilgili çok olumsuz yazı yazıldı. Plastik sandalyeler ve masalar çok eleştirildi.. Ben ise dekorasyonu çok güzel buldum. Oldukça değişik ve de keyifli. Hoş bir atmosfer yaratılmış. Ayrıca barın konumu da çok iyi. Yüzünüz manzaraya dönük içkinizi yudumluyorsunuz.

Burayı Borsa işletiyor. Dolayısı ile damak tadı olağanüstü. Yediğimiz pırasalı risotto eşliğinde sunulan limonlu tavuk ve dört peynirli pizza çok iyiydi. Çıtır çıtır bol malzemeli pizza ve enfes lezzetli risottonun tadı hala damağımda. Tatlı olarak ahududu sorbe ile sunulan bitter çikolatalı creme anglaise bir rüyaydı. Umarım bu rüyayı yakında yine görürüm. Ayrıca servis te çok iyi.

Hızla gelişen Şişhane'de çok iyi bir yer olmuş X. Ancak tek ve önemli bir kusuru var. O da fiyatların çok yüksek oluşu. Daha makul bir fiyat politikası izlenmeli diye düşünüyorum. En ucuz bir kadeh kırmızı şarap 20 tl. İki kişi, iki ana yemek(biri pizza), iki tatlı(biri sadece iki top dondurma),bir kahve ve iki kadeh şarap 135 tl ödedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder