18 Şubat 2010 Perşembe

Kan Arzusu / Park Chan Wook

Park Chan Wook adını duyan herkes hemen Old Boy adlı muhteşem filmini hatırlar. Old Boy benim de çok sevdiğim, bir türlü aklımdan çıkaramadığım bir yapıttır. Bu hafta Wook'un geçen sene Cannes Jüri Özel Ödülünü alan Kan Arzusu ( Thirst) adlı filmi vizyona girdi. Rahip Sang-Hyun , insanların ölümcül bir virüsten kurtarılmasına yardım etmek amacı ile gizli bir aşı geliştirme araştırmasında gönüllü denek olur. Ama maalesef virüs bulaşır. Ölümden nakli yapılan vampir kanı ile kurtulur. Artık rahip için dünyanın en büyük zevki kan emmektir. Wook'un filmi vampirler üzerine bildiğimiz tüm klişeleri aşıyor. Uzakdoğulu vampir bunlar. Antalya Film Festivali'nde seyrettiğim bu film beni hayal kırıklığını uğrattı. Dönem dönem keyifli olsa da uzun ve sıkıcı buldum. Nerede Old Boy ! .

Bu hafta ayrıca Nick Hornby'nin senaryosunu yazdığı, Lone Scherfig'in Aşk Dersi (An Education) adlı filmi vizyonda. En İyi Film Oscar adayları arasında.

Gösterime girdiği yerlerde pek beğenilmeyen Kurt Adam ise haftanın bir diğer filmi. Antony Hopkins, Benicio del Toro, Emily Blunt gibi ağır toplar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder