16 Şubat 2010 Salı

VAHŞET TANRISI/HAKİKİ GALA/PEER GYNT

Bugünlerde güzel bir oyun seyretmek istiyorsanız sizlere üç ilave önerim var.

Devlet Tiyatrosu Yasmina Reza'nın Vahşet Tanrısı oyununu oynuyor. Yasmina Reza her yazdığı oyunla ödüller toplayan bir yazar. Nitekim Vahşet Tanrısı'da 2009 yılında hem Laurence Olivier Award for Best New Comedy hem de 2009 Tony En İyi Oyun Ödüllerini almış bir oyun.Daha önce Türkiye'de Sanat (Art) isimli oyununu seyretmiş ve çok beğenmiştik. Ferdinand Bruno kendisini çetesine almadığı için bir sopa ile Bruno'nun iki dişini birden kırar.Her iki çocukta on bir yaşındadırlar. Akşam olayı tartışmak için çocukların aileleri bir araya gelirler. Ve oyun başlar. Akşam ilerledikçe konuşmalar mantık dışı tartışmalara doğru yelken açar ve hatta ırkçılık, mysogyny, homofobia sınırlarına dayanır. Ortaya zaman zaman sesli kahkahalar atarak izlediğiniz bir insanlık trajedisi çıkar. Yasmina Reza süper eğlenceli, keskin, zeki bir metin çıkarmış. Oyunu Zeynep Avcı çok güzel çevirmiş. Celal Kadri Kınoğlu tüm inceliklere dikkat ederek ederek sahnelemiş. Oyuncuların hepsi muhteşem. Sezon bitmeden muhakkak görün.


Her zaman başarılı oyunlara imza atan Tiyatro Tem bu senede kuralı bozmuyor.Ayşe Bayramoğlu'nun yazdığı Hakiki Gala rating, 3 üncü sayfa haberleri, televizyon programları çerçevesinde seyirciyi tokatlayan bir seyirlik. Hiç tahmin etmediğiniz bir noktaya savrulan oyun sizi hem şaşırtıyor, hem de Müesser Hanım ve Lütfi Bey(oyunun iki kahramanı) size bir sürü şeyi sorgulatıyor..(hatta tiyatroyu bile)..hem de acaip eğlendirerek..Çetin Sarıkartal iyi sahnelemiş, Ayşe Selen ve Şehsuvar Akbaş çok iyi oynuyorlar.Oyun Beyoğlu Kumbaracı 50'de ve Moda Oyun Atölyesi'nde .

Tiyatro Oyunbaz ise geçen sene sahnelediği İbsen'in Peer Gynt'ine bu senede devam ediyor. Çok başarılı bir şekilde sahnelenmiş bu oyunu kaçırmayın derim.Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüs'ünde oynuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder