12 Mart 2010 Cuma

PRECIOUS Lee Daniels


Oscarlı filmler bu hafta sinemalarda. Bir taraftan The Hurt Locker yeniden vizyona girdi, öte yandan Precious ve Crazy Heart.

Precious hazmedilmesi oldukça güç bir romandan uyarlanmış bir film. Babasından çocuk sahibi olan Precious'un hikayesi. 16 yaşında ve okuma yazma bilmiyor. Üstelik acaip şişman. Anne adamını elinden aldığı için kızından nefret ediyor. Hikaye 1987 yılında Harlem'de geçiyor.

Yönetmen Lee Daniels bu zor hikayeyi çok farklı anlatım dillerini bir arada kullanarak ekrana taşımış. Ve de çok iyi yapmış. Baştan sona ilgi ile izlenen, dramatik yapısı sağlam, tüm iç kapayıcı konusuna rağmen ümit ışığını bir an olsun söndürmeyen( ne de olsa Hollywood filmi, Avrupa'da çekilmiş olsaydı damardan girip nakavt ederdi) bir film çıkmış ortaya. Film ayrıca sosyal servislerin önemini ortaya koyması açısından da kayda değer.

Oyunculuklar için pek bir şey diyemeyeceğim. Akademi çok şişirdi ama sivrilikleri çok olan rollerde oynamak bana kalırsa hep çok kolaydır. Örneğin Mo'nique'in en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kaptığı anne rolü böyle bir karakter.

Precious seyredilmeyi hak ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder